DuoWonen verzilveren

Wat is Duowonen?

Het verzilverproduct DuoWonen biedt u de mogelijkheid de grond onder uw woning of het appartementsrecht om te zetten in geld. U moet hiervoor minimaal 57 jaar oud zijn. Bij twee aanvragers wordt er gekeken naar de minimum leeftijd van de aanvrager met het hoogste inkomen.

Geld uit de grond

Een taxateur zal de waarde van de grond onder uw woning bepalen. Deze ligt vaak rond 33% van de marktwaarde van de woning. Vervolgens zult u in één keer de getaxeerde grondwaarde ontvangen wanneer u de grond verkoopt. Wel is het zo dat u met dit geldbedrag eerst de resterende hypotheekschuld moet aflossen als u deze nog heeft. Verder kunt u het geld besteden zoals u zelf wilt. Een unieke vakantiereis boeken die u nooit heeft kunnen maken? Een mooi bedrag schenken aan uw kinderen of kleinkinderen? Het is helemaal aan u

Erfpacht

Het betalen van erfpacht is iets wat u in Rotterdam of Amsterdam wel eens gehoord heeft, waar dit vaker voor komt. Nadat u de grond heeft verkocht gaat u maandelijks erfpacht betalen. Het voordeel waar u nog wel rekening mee kunt houden is dat het erfpachtcanon mogelijk aftrekbaar is op uw belastbaar inkomen. Wilt u graag weten wat dit in uw situatie betekent? Met de onderstaande berekening ontvangt u een duidelijke indicatie. Natuurlijk kan een van onze DuoWonen adviseurs u hier alles over vertellen.

Duowonen berekenen

Financiele gegevens
,-
,-
,-
,-
NAW gegevens